SEO for begyndere

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Hvad er SEO?

I den her artikel vil vi prøve at skabe en basis forståelse for SEO og de begreber der følger med

Det står for “Search Engine Optimization” og på dansk “søgeoptimering”. Det betyder, at SEO implementeres på din hjemmeside, således at den bliver spottet hurtigere af søgemaskiner såsom Google, Yahoo osv.

Eksempel:

Peter ønsker at finde noget om hjemmesider. Han søger derfor på “Hvordan laver man en hjemmeside?”. Google  gennemsøger nu internettet, og finder de sider, som har det største indhold vedrørende opbygning af hjemmesider”.

Det er derfor vigtigt, at den SEO der er opbygget på din hjemmeside er udarbejdet professionelt.  Det vil betyde, at søgemaskinen lægger din hjemmeside langt oppe i rangeringen. 

Organic search VS paid search

SEO er altså funktioner, der er implementeret på din hjemmeside, som hjælper de forskellige søgemaskiner, som feks. Google, Yahoo med at finde frem til din side. Når en besøgende finder frem til din side pga. SEO, hedder det Organic search.

Der findes også andre muligheder for at få søgemaskinen til at rangere din side langt oppe på listen. Her taler vi om PAID SEARCH oversat til dansk “betalt søgning”.

Her  betaler man for, at en annonce eller en reklame bliver set. Disse annoncer  forekommer overalt, f.eks. på Facebook, Instagram og Google. 

Paid search
Organic search

Hvordan implementere man SEO

At skabe en dybdegående og professionel SEO, kræver stor viden og evner inden for området, da SEO ikke længere er et simpelt område. Google indeksere din hjemmeside efter mange forskellige parametre, de mest kendte og mest brugte er:

Link building

Skab links fra andre sider til din egen

Keywords

Google skal kunne forstå hvad din hjemmeside handler om.

Meta description

En beskrivelse af din side som kun er synlig for søgemaskiner

Udover Link Building, Keywoords og Meta beskrivelser er det mange andre ting, som har en indflydelse på din SEO og hvordan søgemaskiner indeksere din side, og til sidst hvorhenne din side ender på google ranglisten.

Hvad kan du gøre for at forbedre din SEO 

 1. Linkbuilding – Dette er noget der altid kan arbejdes på. Helt grundlæggende handler det om at du finder sider der kan linke til din side. 
  Der mange måder at få links på. F.eks. så kan man finde brugerprofil sider hvor man kan indsætte et link til sin egen hjemmeside.
  En anden måde er at skrive gæsteindlæg på blogs der henvender sig til din branche eller niche.Her finder du en lille liste som er nem at få links fra:

  Amino.dk

  kommunikationsforum.dk

  kino.dk

  digitaliser.dk

  Hotfrog.dk

  bedoemmelse.dk

  tupalo.dk

  reklamebeskyttelse.dk (kræver anmærkning)

  virksomhedsoplysninger.dk

  openhours.dk

  krak.dk / eniro.dk

 2. Find Keywords – udarbejd keywords til din hjemmeside. En rigtig god regel er at finde 1 keyword per side og forsøge at ranke på dette.
  Husk det kan være rigtig svært at ranke på de meget populære keywords, Gå derfor hellere efter et ord der nem at rangere på som stadig har trafik.Brug Ubersuggest til at finde keywords. 
  Benytter du wordpress så kan du bruge Yoast SEO plugin til udvikle din SEO.
 3. Opdatere din title og meta description – din title og meta description er den information der bliver vist på google når du søger. Det derfor vigtigt at den tekst både er imødekommende samt SEO optimeret til de søgeord du benytter dig af.Her kan du også bruge Yoast SEO.

At få professionel hjælp eller ikke

Mange spørger nok sig selv om man behøver at benytte sig af bureau eller freelancere der kan hjælpe med at udvikle SEO. 

Svaret er mere kompliceret end ja eller nej, da der er mange faktorer der spiller ind. Måske er dine konkurrente så godt etableret at det ikke kan lade sig gøre at sigte efter en forside plads på google, eller måske er din niche utrolig nem at få placering på.

Uden tvivl så skader det aldrig at få en råd og tips fra en professionel, da det tit og ofte er meget svært at gennemskue den rigtige plan medmindre man er trænet i området. 

Få en snak med medarbejder

Har du spørgsmål eller har du brug for rådgivning. Måske du har brug for en gratis gennemgang af din SEO.


Kontakt en medarbejder

Læs flere Indlæg

Er pop-ups fortid?

Et blogindlæg omhandlende pop-ups. Hvor og hvornår skal de placeres? Hvad siger statistikkerne om pop-ups?