Tiltal Google med de rette tekster

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

Du har en hjemmeside klar, og den spiller efter alle bogens regler. Designet er i top, og det samme er brugeroplevelsen samt pagespeed – det kører for dig, men hvor er kunderne? Ja, selvom du har den smarteste hjemmeside, er det altså ikke ensbetydende med, at der kommer kunder i flokkevis. Langt fra. For at få besøgende ind skal du tiltale internettets overhoved, Google, så du bliver vist på side ét under de relevante søgeord. Hvordan gør du det? Det kigger vi nærmere på her, hvor vi bevæger os ind i et område, hvor overkategorien går under navnet inbound marketing. Herunder finder vi tekstforfatningsdelen, som det kaldes på jysk. Og er du klar på at blive oplyst på dette vigtige område inden for online markedsføring, så læs med her, hvor vi dykker ned i disse punkter:

  • Hvorfor er søgeordsanalysen så vigtig?
  • Hvor lange skal dine tekster være?
  • Hvordan skal teksterne skrives?
  • Hvad er grunden til, at du skal have fokus på mobilen?

Når du er færdig med indlægget her, og du står i en situation, hvor du gerne vil vide mere om, hvordan du tiltaler Google, kan du læse uddybende om content marketing her.

Søgeordsanalysen skal danne udgangspunktet for teksten

At skrive tekst er mere komplekst end som så. Faktisk er tekst et af de vigtigste elementer, når du skal rangere på Google under bestemte søgeord, og derfor skal der lægges kærlighed bag hvert eneste ord.

Den fungerer som din sælger overfor den besøgende, men det er også det stærkeste våben i dit arsenal mod dine konkurrenter på søgemaskinerne – så start med dette skridt.

Ved at skrive ud fra en søgeordsanalyse kan du målrette lige de ord og sætninger, hvor du får den største værdi. Når du laver søgeordsanalysen, skal du have fokus på disse elementer:  

  • Konkurrencen på et givent søgeord
  • Søgehensigten
  • Søgevolumen.

Konkurrencen er relevant, da du muligvis kan få det svært, hvis du pludselig er i kamp med mastodonter som IKEA, Jysk eller lignende. Søgeord, hvor de kæmper med, er altså ikke her, hvor du skal bruge alle ressourcer, da det bliver en dyr kamp. Fokuser i stedet på søgeord, hvor konkurrencen er lidt lavere, men hvor søgehensigten stadig indikerer, at det er varme leads. Det er altså ikke altid sikkert, at det mest konkurrenceprægede søgeord eller de med højest volumen (antal søgninger pr. måned) er der, hvor du skal lægge din energi, men det kan du alt sammen komme til bunds i med søgeordsanalysen, så du investerer dine penge smartest og dermed får den bedste ROI.

Nogle effektive værktøjer til at lave en analyse er:

  • Ahrefs (betalt)
  • Google Keyword Planner (gratis)
  • Storybase.com (betalt).

Der findes flere muligheder, men ovenstående kan du med fordel kigge nærmere på.

Når du har kortlagt dine søgeord, vil vi anbefale, at du bruger de vigtigste 1-2% af din tekst, men du skal også vide, at de typisk vil komme helt naturligt i mange tilfælde, så den lave procentdel skader ikke teksten.
Google kan nemmere indeksere din side i sin søgemaskine, når du bruger søgeord, men du skal ikke keywordstuffe (spamme) dine søgeord i teksten, som man skulle engang – de skal altså fremgå naturligt.
Her har vi som sidste del i dette afsnit medbragt en graf, som viser sammenhængen mellem søgeordsbrugen og rangeringen på Google.

Kilde: christianhojbo.com

 

 

Lange tekster virker

Du har fundet frem til dine søgeord, og nu skal du i gang med at få det hele koblet sammen i en tekst, men hvor lang skal den være? Der er ikke noget endeligt facit, vi kan sætte to streger under, men der er en klar korrelation, som viser, at mere tekst ofte fører til bedre placeringer hos søgemaskinerne, hvilket illustrationen her viser:

(Kilde: kinsta.com)

Her fremgår det tydeligt, hvordan tendensen ser ud, hvis du har korte tekster eller omvendt. Generelt kan man sige, at Google vurderer, at længere tekster må give mere værdi og være bedre indhold, hvorfor den hellere vil vise det frem til sine besøgende. Dermed kommer de gode placeringer. Når det så er sagt, skal du ikke bare skrive en lang tekst for længdens skyld. For mange gentagelser, for meget ligegyldigt info osv. medvirker til, at folk hurtigt smutter fra siden igen, hvilket kan være katastrofalt. Det ser vi nærmere på i afsnittet under dvæletid.

Det, du skal tage med herfra, er, at dine tekster gerne skal være så lange som muligt – men kun så længe det giver mening, og der faktisk bliver skabt noget værdi.

Når du skal skrive tekster, kan det være en god ide at kigge på konkurrentens tekster. Så skriver du dem lidt længere (selvfølgelig uden at kopiere konkurrenten), mere informationsrige og med rette søgeord. På den måde vælter du konkurrenterne af pinden. Det med at skrive længere og mere informationsrige tekster end konkurrenten er en populær strategi, der hedder ”skyscraper-content”, hvilket indebærer, at du bygger mere content oven på andet – dermed en skyskraber.

Sælg ikke produktet, men værdien

Content marketing har vundet frem i de seneste år, og det skyldes en klar ændring i forbrugernes adfærd. De vil ikke påduttes et salg – nej, vi vil træffe et rationel valg som forbrugere. Så hvis du har tekster på din side, som bliver ved med at lægge vægt på salg, salg og salg, skal der være en grund til det. Det skal være, fordi du 100% fokuserer på at konkurrere på pris, men er det ikke tilfældet, skal du skrive om din værdi.

Er dine produkter eller ydelser bundet op på kvalitet, skal du forklare den værdi, de kan skabe. En kunde med fokus på kvalitet er ikke prisfokuseret i samme grad, så her skal du skabe en længsel. Det handler om at male et billede af målet eller forklare, hvordan produktet gør noget lettere, bedre eller måske mere komfortabelt.

Sælger du online markedsføring, skal du ikke gå ud til kunden og sælge tekster, linkbuilding, Google Ads m.m. Nej, her skal du sælge en placering højt på søgeresultaterne og flere konverterende kunder.
Du skal ikke sælge boremaskinen, men hullet i væggen. Du skal sælge komforten samt den perfekte ven til filmaftenen og ikke lænestolen. Du skal sælge den øgede muskelmasse og ikke proteinpulveret. Man kunne blive ved, men generelt handler det om at skal skabe en længsel og en værdi – du skal ikke blot sælge for at sælge. Det er utroværdigt.

Hav fokus på mobiludseendet – dvæletid

Størstedelen af forbrugerne bruger deres telefon, når de bevæger sig rundt online, og det betyder, at Google for noget tid siden valgte at udrulle en ny algoritme, der handlede om mobile first. Søgemaskinen kigger altså på, hvordan din mobilversion af siden fremstår, og derfor skal den opdateres til det.

Når det kommer til tekstdelen, er det ligeledes en udvikling, du skal have in mente. Størstedelen af dine besøgende læser med fra mobilen, og derfor skal dit content tilpasses. Du skal have flere mellemrum og mere linjeafsnit i dine tekster, så det bliver læsevenligt selv på små mobilskærme. Det går ikke, at du skriver, som skulle det læses på en computer. Her kan nemlig være meget mere tekst, og med få mellemrum og afsnit vil det se overskueligt ud på computeren.

Det bliver dog hurtigt en helt anden snak på mobilen, hvor det vil være en mur af tekst. Møder læseren først denne mur, hopper de hurtigere fra, end de kom ind, og så opnår man ikke den høje dvæletid (hvor længe en person bliver på siden), som er vigtig, hvis man vil rangere. Google ser det som et kvalitetsstempel, at folk bliver længe, og det anerkender de ved at rykke din side op i søgeresultaterne – så hav opsætningen in mente, når du skriver tekster, men også længden som nævnt ovenfor.

Content bliver vigtigere og vigtigere, hvis du vil have succes online. Har du ikke allerede styr på teksterne til din side, er det derfor med at følge ovenstående råd. På den måde vil du hurtigt komme i den rigtige retning, når du skal charmere dig ind på både kunder og søgemaskiner.

Læs flere Indlæg

Er pop-ups fortid?

Et blogindlæg omhandlende pop-ups. Hvor og hvornår skal de placeres? Hvad siger statistikkerne om pop-ups?